es

Mans fotoattēls
Carving out his mother's larynx with a kitchen knife; in another life, he surely would have been a poet. /Kronin, The Twelve

otrdiena, 2015. gada 15. septembris

Pieci sākumi

Pavisam nesen kāds draugs, apskatījies manu blogu, pajautāja, kāpēc man nav "sen neesmu šeit rakstījusi" ieraksta. Lai arī šādi vietas aizpildītāji nav pārlieku interesanti, taisnība jau viņam bija - sen neesmu šeit rakstījusi. Kādu laiku mocījos ar vainas apziņu par šīs burvīgās aktivitātes pārtraukšanu (darbs un bakalaurs, un slinkums, un "kā es tā tagad atsākšu?"), un tagad Spīgana ir man padevusi stafetes kociņu "Pieci pirmie teikumi" akcijā. Uztvēru to kā mājienu ar sētas mietu un, piedurknes uzrotījusi, nolēmu vismaz mēģināt likt šim blogam atkal elpot.

Šī konkrētā stafete aicina atkal atvērt pēdējās piecas lasītās grāmatas un izvilkt no tām pirmo teikumu. Atcerēties pirmo acu uzmetienu skatuvei, sajust pirmās priekšnojautu vēsmas. Vai tieši otrādi - pirmo mezglu atšķetināmā kamolā.
Patiesībā šāds uzdevums man nemaz nav tik svešs - katra mana recenzija sākas ar konkrētās grāmatas pirmo (vai pirmajiem) teikumu. Jo jebkādā pirmsākumā ir šarms - gluži tāpat kā noslēgumā.


Tā kā es šobrīd pārlasu Hariju Poteru, četri no pieciem teikumiem man varētu būt no līdz šim izlasītajām daļām, taču negribu ieslīgt vienveidībā. Tādēļ izvēlos piekto daļu, kuru sākšu lasīt šodien, un četras grāmatas, kuras man stāv iesāktas un neturpinātas (vecākā no tām nav pakustējusies uz priekšu jau divus gadus, jaunākā - apmēram mēnesi).






The hottest day of the summer so far was drawing to a close and a drowsy silence lay over the large, square houses of Privet Drive.











Ziņkārīgi brīnīdamies un smiedamies, ļaudis klejoja pa ielām un skvēriņiem.













The night was rank with the smell of man.









Bija jau satumsis, kad iebraucu Bonnā; ar varu piespiedos, lai atturētos no automātiskajām kustībām, pie kurām tā biju pieradis, piecus gadus braukādams no vienas vietas uz citu: pa kāpnēm no perona lejā, pa otrām augšā, nolikt somu zemē, izņemt biļeti no mēteļa kabatas, pacelt somu, nodot biļeti, aiziet līdz kioskam, nopirkt vakara laikrakstus, iziet no stacijas, pasaukt taksometru.










They're out there.








Un uz šīs dramatiskās nots arī noslēgšu savu ļoti iekavēto ierakstu. Vēlos jums solīt Harija Potera sāgas aprakstu, kad tikšu ar to galā, bet labāk turēšu muti ciet.
Nesalīstiet!

6 komentāri:

  1. Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.

    AtbildētDzēst
  2. Jauki iznācis. The hottest day of the summer so far was drawing to a close and a drowsy silence lay over the large, square houses of Privet Drive ir cieņā, bet The night was rank with the smell of man nav izdevies atrast grāmtnīcās. Pārējās ierindotas gaidīšanas režīmē. Visticamāk, ka uz ziemas pusi tiks lasītas !

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man joprojām tās nosprūdušās grāmatas ir nosprūdušas. Arī skatos uz ziemas pusi, lai atgrieztos pie tām.

      Dzēst
  3. Nu tagad ir īstais laiks, lai baudītu grāmatu piedāvājumus!

    AtbildētDzēst
  4. Man ļoti patīk šīs grāmatas!

    AtbildētDzēst